Наука та технології
28 березня 2017
У мережі набирає популярність комп'ютерна гра про війну на Донбасі (фото, відео)
У Бельгії створили гру «Битва за Донецьк».
news-image

У Європі набирає популярність комп'ютерна гра "Битва за Донецьк", створена в Бельгії. Гравець може вибрати сторону, за яку буде битися, між Україною і так званою "ДНР".

Про це інформує «Є!» з посиланням на РБК.

Сюжет гри розгортається в районі бойових дій, зокрема і в Донецькому аеропорту, передає "Донбас. Реалії". Шутер доступний як на комп'ютерах, так і на смартфонах.

"Людські трагедії - війни і катастрофи - часто стають "їжею" для розробників комп'ютерних ігор. Зруйновані будинки в Станиці Луганській - вже давно не тільки чиясь трагедія, а декорації для комп'ютерної гри. Можна пограти на стороні української армії, а не сподобається - стати бойовиком. Це там, на Донбасі, вбивають. А перед комп'ютером - це безпечно", - йдеться в сюжеті.
"Коли ми почали працювати над грою, не думали, що вона може бути успішною. Але виявилося, що в нашу гру за два роки вже зіграли близько 600 тисяч людей по всьому світу! Ми дуже раді таким результатам", - розповів співзасновник "Lugus Studios" Кевін Хелтерман.

 Один з розробників відзначив, що гра більше користується популярністю в РФ.

"Я не знаю точно, яку з двох протиборчих сторін люди вибирають частіше, але можу сказати, що в нашу гру грають набагато більше людей з Росії, ніж з України. А за кого саме вони грають - нам байдуже, ми займаємо нейтральну сторону в цьому конфлікті ", - зазначив один із розробників.

В плей-маркеті Google вже понад 100 тисяч скачувань.