Політика
29 березня 2017
Мей оголосила про запуск Brexit
Глава Євроради отримав послання британського прем'єра.
news-image

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила владу Євросоюзу про формальний запуск процедури по виходу країни зі складу ЄС. Відповідну заяву вона зробила в середу, виступаючи в Палаті громад британського парламенту, передає «Є!»

Кілька хвилин тому в Брюсселі постійний представник Великобританії при ЄС вручив листа голові Європейської ради від мого імені, підтверджуючи рішення уряду застосувати статтю 50 договору про ЄС", - сказала вона.
Процес, передбачений статтею 50, зараз запущений", - додала прем'єр.

Це підтвердив голова Європейської ради Дональд Туск, якому послання Мей передав постпред Великобританії при ЄС Тім Барроу.

Мей назвала запуск Brexit історичним моментом, у якого немає шляху назад.

Це історичний момент, у якого не може бути шляху назад. Великобританія залишає Європейський союз. Ми збираємося приймати власні рішення і власні закони", - сказала вона.

Повідомлення було зроблено відповідно до статті 50 Лісабонського договору про ЄС, застосування якої починає дворічний процес переговорів про умови "розлучення" між Лондоном і Брюсселем. Йдеться про перше застосування зазначеної статті за всю 60-річну історію європейської спільноти, а самі переговори повинні стартувати не раніше травня.

Читайте також: На Київщині чоловік намагався розрахуватися за повний бак палива гранатою
Читайте також: На майстер-класах форуму InnoTech можна навчитися керувати роботами і дронами
Читайте також: Увага! 1 квітня рух транспорту в центральній частині Києва буде тимчасово заборонено