Війна
29 березня 2017
У Мінську домовились про перемир'я на Донбасі в честь Великодніх свят
Напередодні великодніх свят Тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню.
news-image

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулюванню ситуації на Донбасі досягнута домовленість про припинення вогню на сході України з 1 квітня. Про це повідомив спеціальний представник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдик, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Сторони домовилися про припинення вогню і розведення озброєння з 1 квітня", - сказав Сайдик. Він додав, що також укладена домовленість про розведенні сил і засобів у Станиці Луганській з 6 квітня.

Інформацію про "великоднє" перемир'я підтвердила також прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Напередодні великодніх свят Тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню, який набуде чинності з 1 квітня 2017 року. Крім того, з 1 квітня, до поминальних днів, заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, зокрема, планується продовжити роботу пунктів перетину у ранкові та вечірні години", - повідомила вона.

Крім того, за словами Оліфер, представники ОРДЛО вкотре відхилили пропозицію української сторони і координатора гуманітарної підгрупи від ОБСЄ про участь у процесі звільнення українських заручників Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Комітету з прав людини ООН.

Читайте також: Доба в АТО: Троє військових ЗСУ поранені, бойовики били 61 раз
Читайте також: Чоловік в мережі розповів про життя на Донбасі: безгрошів'я, безробіття, свавілля