Події
29 березня 2017
На Буковині викрили фейкову антиукраїнську організацію, яку фінансувала Росія
Керівники цієї "організації" за вказівкою Кремля популяризували ідеї так званого "галицького сепаратизму"
news-image

Співробітники СБУ припинили на Буковині діяльність фейкової громадської організації "Захист прав національних меншин", засновники якої за гроші російських кураторів проводили антиукраїнську пропаганду.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Про це на брифінгу повідомив начальник департаменту захисту Національної державності Служби Віктор Кононенко.

Зазначається, що керівники цієї "організації" за вказівкою Кремля популяризували ідеї так званого "галицького сепаратизму". Вони поширювали матеріали із закликами до економічного та політичного відокремлення західноукраїнських областей.

Окрім того, голова установи також готував та оприлюднював у ЗМІ авторські статті на підтримку так званих "ДНР/ЛНР", а також антиукраїнської політики РФ на міжнародній арені.

"Оперативники СБУ вилучили комп'ютерну техніку, на якій зберігалося електронне листування зловмисника з кураторами та проросійськими активістами з України та інших країн. Правоохоронці, зокрема, виявили листування з колишнім українським журналістом та політологом, ініціатором створення так званої "Бесарабської народної ради" Артемом Бузилою, який переховується від українського правосуддя", - йдеться у повідомленні.
Читайте також: Депутат Савченко заселилась в 5-ти зірковий готель на Донбасі (фото)
Читайте також: 50 гривень за долар і друга громадянська: Українець розповів, як росТВ лякає жителів Макіївки