Події
30 березня 2017
Посол просить включити українські телеканали в готелях Туреччини
У 2016 році Туреччину відвідало 1,45 мільйона українських туристів.
news-image

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга закликає запровадити в турецьких готелях трансляцію українських телеканалів. Листа з відповідним проханням він скерував голові асоціації готельєрів Туреччини Тімуру Байиндиру, передає «Є!» із посиланням на УП.

Сибіга відзначає, що останні роки засвідчили динамічний розвиток українсько-турецького економічного співробітництва особливо в сфері туризму.

Так згідно з даними турецької статистики, у 2016 році Туреччину відвідало 1,45 мільйона українських туристів, що є рекордною цифрою.

Водночас українці висловлюють невдоволення відсутністю трансляції українських телеканалів у турецьких готелях.

Враховуючи, що сьогодні наша держава переживає військову агресію з боку Росії, а також за умов агресивної російської пропаганди, що транслюється телеканалами РФ, для громадян України під час їхнього відпочинку в Туреччині є надзвичайно важливим мати доступ до об'єктивних джерел інформації – каналів українського телебачення, – наголошується в листі.

Сибіга закликав долучитися до ініціативи посольство України в Туреччині та створити умови для належного сервісу в готелях цієї країни.