Суспільство
5 січня 2015
Шкільні атестати з окупованих території не прийматимуть для ЗНО
Абітурієнтам необхідно екстернатом здати на атестат у будь-якій загальноосвітній школі на території, яка контролюється українською владою
news-image

Випускники з окупованих територій, які бажають пройти зовнішнє незалежне оцінювання, мають здати державну атестацію екстернатом у будь-якій загальноосвітній школі на території, яка контролюється українською владою, розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Про це пише "Єдність" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Абітурієнтам, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, треба, передусім, мати документ про загальну середню освіту, отриманий в українських школах. Документи, які видаватимуть школи, що працюють на окупованій території, ми не визнаватимемо. Тому необхідно зареєструватися для складання державної підсумкової атестації екстерном у будь-якій загальноосвітній школі, яка працює на неокупованій території. Після цього вони реєструються на зовнішнє незалежне оцінювання і здаватимуть його на території України, яка не є окупованою", - заявив Лікарчук.

Відповідаючи на запитання, чи надаватимуть гуртожиток абітурієнтам, які приїдуть здавати зовнішнє незалежне оцінювання з окупованих територій, Лікарчук відповів, що процедура буде такою самою, як і минулого року.

За його словами, тоді працювала ціла система із забезпечення абітурієнтів з окупованих територій гуртожитками на час проходження зовнішнього незалежного оцінювання.