Суспільство
31 березня 2017
«Влада» Севастополя хоче виплатити компенсації Коломойському і Порошенку за націоналізацію їхніх активів
"Севморзавод" розташований на південно-західному узбережжі Криму.
news-image

"Уряд" Севастополя ухвалив проект закону "Про особливості регулювання майнових і земельних відносин", згідно з яким місто має намір виплатити компенсації колишнім власникам націоналізованого майна, повідомляє "Новая газета", передає «Є!».

Перелік об'єктів, щодо яких будуть виплачені компенсації, ще визначатимуть. Однак два об'єкти вже названі.

Ми повинні врегулювати порядок відшкодування за націоналізоване майно. Ми знаємо, зокрема, що йдеться про мережу заправок і майновий комплекс "Севморзавод". Це майно абсолютно точно є, – заявив "заступник губернатора Севастополя" Ілля Пономарьов.

Мережу із 16 автозаправок у 2014 році вилучила окупаційна влада Севастополя у групи компаній "Приват" Ігоря Коломойського. "Севморзавод" до 2014 року належав структурам президента України Петра Порошенка і в електронній декларації президента за 2015 рік указаний як його власність.

Зазначають, що рішенню виплатити компенсації за націоналізоване майно чинила опір "спікер закзборів" Севастополя Катерина Алтабаєва, на думку якої, у міста немає таких повноважень.

Зі свого боку, Пономарьов зазначив, що проект закону пройшов узгодження в правовому управлінні адміністрації президента і мінекономрозвитку РФ.

Це пряме доручення уряду Росії – врегулювати питання, – підкреслив він.

У 2015 році Коломойський оцінював втрати групи "Приват" унаслідок анексії Криму в розмірі млрд.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.