Події
31 березня 2017
Тютюновий монополіст вивів мільярди і спонсорував бойовиків
Цигарковий монополіст ухилявся від сплати податків та незаконно виводив мільярди гривень за кордон, у тому числі - для фінансування тероризму.
news-image

Правоохоронці викрили схему, за якою цигарковий монополіст ухилявся від сплати податків та незаконно виводив мільярди гривень за кордон, у тому числі - для фінансування тероризму.

Про це повідомив генеральний прокруор Юрій Луценко у своєму Facebook, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

"Із 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс Україна" (тепер - "Тедіс Україна") є, зокрема, громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виводу коштів з України за кордон. Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР-ЛНР. Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 млрд грн. Для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів. Наразі 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії", - повідомив Луценко.

 

Читайте також:«Хто туди йшов? 30% злочинців!» Терорист Ходаковський визнав, що майже третина бойовиків – злочинці

Читайте також:За добу двоє бійців АТО загинули, 13 отримали поранення і бойові травми