Київ
31 березня 2017
Дитину облили окропом в садочку на Київщині (фото)
У дитсадку Ірпеня 4-річну дівчинку облили гарячим супом, дитина отримала опіки обличчя, шиї і плеча.
news-image

Після отримання опіків медиків вихователі не викликали, мамі подзвонили лише через 3 години, а управління освіти не повідомили взагалі.

Про це розповіла мати постраждалої дитини Марина Коломієць у колонці на сайті Громади Приірпіння, повідомляє «Є!» з посиланням на Інформатор.

“Мою дитину облили окропом в Ірпінському садочку “Лісова пісня”, група “Співаночка” № 14. У Кароліни 3% опіків обличчя та тіла. Зараз ми лежимо в обласному опіковому центрі. У дитини шок, вона лише наступного дня почала гратися”, – розповіла Коломієць.

Вона відзначила, що то був другий день дівчинки в садку.

“Зранку вони гуляли на вулиці, я її залишила й поїхала. Все було добре, дитина була задоволена. О першій годині сталася трагедія, мені про це ніхто з вихователів не повідомив. З садочку зателефонували лише о 16-й годині й запитали, хто й коли буде забирати дитину”, – додала Коломієць.

1-1012-3

Коли мати приїхала, то не знайшла своєї дитини у групі, дівчинка була кабінеті психолога.

“Я заходжу, Кароліна сидить на руках у психолога, вся червона, плаче. Я дивлюся на неї, а в неї на обличчя таке враження.. наче вона впала й щоку зчесала. І мені почали розказувати, що от вона бігла, коли всі сиділи й слухали казку, вона побігла, наштовхнулася на няню, яка наливала суп і ця няня вилила на неї суп…”- написала мама.
“Дивлячись на реакцію дитини на виховательку й няню, я думаю, що щось вони приховують”, – додала Коломієць.

На запитання, чому не викликали лікаря і відразу не повідомили батьків, вихователі пояснили, що дівчинка нібито захотіла спати. Дитину переодягли у чужі речі, а її мокрий одяг випрали.

“Вихователі кажуть, що помили рану холодною водою й помазали пантенолом. Я одразу викликала швидку. Це було в 16:15. Але швидка приїхала аж в 17:55 за адресою проживання. Вони приїхали й зразу ж сказали, що потрібна госпіталізація. Приїхали в лікарню в Бучу, а звідти нас направили у опікове відділення обласної лікарні”, – написала мати дівчинки.

Дитину госпіталізували, лікарі хвилювалися за очі, бо опік був на обличчі.

“Поставили крапельницю, опіки обробили та забинтували. Опік на обличчя та між шиєю й плечем. Я так розумію, там було два пухирі. Лікарі кажуть, що дитину будуть обстежувати ще тиждень, далі буде видно”, – розповіла мати.

fa744fd-2

“Коли няня з вихователькою приїхали в лікарню, вони почали вибачатися й казали, що готові компенсувати кошти, які я вже витратила на лікування дитини. Коли Кароліна їх побачила – почала плакати й ховатися за ліжко”, – додала жінка.
“Кілька днів по тому я розмовляла з завідуючою, вона сказала, що няня й вихователька будуть покарані, а Кароліну можна буде перевести в іншу групу”, – підсумувала Коломієць.

“Громада Приірпіння” відзначає, що у Департаменті освіти й науки Київської області про інцидент не чули, попри те, що минуло 3 дні.

“Начальниця відділу освіти Ірпеня Ганна Король нічого нібито не знала про ситуацію. Від неї це приховали. Вони їй не доповіли. Про це вона мені сказала телефоном. Вони не викликали швидкої. Щось там обробили. Я сказала, щоб писали пояснення і пишіть наказ, щоб провели службове розслідування цієї ситуації. Винні мають бути покарані,” – сказала начальник Департаменту Віра Рогова.

Наразі дівчинка заспокоїлася і почала потроху гратися. Ходити в садочок вона категорично відмовляється.