Події
31 березня 2017
Викриття лже-реабілітаційного центру на Чернігівщині, спецоперація ГПУ. Опубліковано відео
Було зафіксовано та припинено діяльність організованої злочинної групи, яка функціонувала у всіх регіонах України.
news-image

Генеральна прокуратура оприлюднила відео масштабної спецоперації на Чернігівщині із викриття скандального "реабілітаційного центру", де силоміць утримували залежних та катували їх.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Зокрема, було зафіксовано та припинено діяльність організованої злочинної групи, яка функціонувала у всіх регіонах України під прикриттям центру з реабілітації нарко- та алко- залежних осіб.

Цей так званий реабілітаційний центр "Косачівка" позиціонувався як православна організація. У ньому виявили численні факти незаконного позбавлення волі людей за грошову винагороду, їхнього подальшого утримання та катування.

У вказаному закладі із загальної кількості понад 250 осіб, також перебували іноземці з Сербії та Росії.

Вартість місячного перебування у закладі складала 4 тис. грн і 2 тис. коштувала доставка осіб до центру. 

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що на цей час затримано та повідомлено про підозру трьом особам, яким найближчим часом оберуть запобіжний захід – тримання під вартою.

Під час обшуків встановили осіб з тяжкими тілесними ушкодженнями, виявили знаряддя тортур, а в кабінеті засновника закладу бойову гранату РГД-5 та травматичну зброю.

Звільнені особи тепер надають свідчення.

"Я категорично стверджую, ми всіляко підтримаємо всі громадські організації, які боряться із наркоманією, алкоголізмом будь-якими іншими проблемами. Але такими методами - це Кримінальним кодексом називається дуже точно – незаконне позбавлення волі, нанесення тілесних ушкоджень, викрадення людини та багато інших дуже важких злочинів", - підкреслив Луценко.

 

Читайте також: Бойовики обстріляли КПВВ «Мар'їнка»
Читайте також: Українці щороку витрачають понад 3 млрд грн на ліки, без яких можна було б обійтися