Події
31 березня 2017
СБУ визначила замовника обстрілу польського консульства
У організаторів акції вилучили письмові та електронні інструкції про порядок її проведення.
news-image

Служба безпеки України встановила замовника обстрілу генконсульства Польщі в Луцьку: ним виявився відомий своїми антиукраїнськими виступами керівник організації «Наждак» Микола Дульський, який ховається в Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ, інформує ru.slovoidilo.ua.

«Як встановили оперативники спецслужби, замовником реалізації протиправного задуму російських спецслужб є лідер радикальної громадської організації« Наждак »Микола Дульський, який ховається на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства», - заявили в СБУ.

У спецслужбі зазначили, що Дульській є відомим агентом впливу російських спецслужб і за гроші веде активну антиукраїнську діяльність з 2015 року.

За даними СБУ, його група причетна до протестів у Центрвиборчкому 15 березня, а також до перекриття траси Львів - Рава-Руська 29 березня, в день обстрілу польського консульства.

«Група в складі приблизно ста осіб намагалася перекрити рух автотранспорту на трасі« Львів - Рава-Руська ». Акція мала тривати до 22 вечора, її учасники були орієнтовані на активний опір правоохоронцям. Час і спосіб проведення акцій свідчать про координацію обох провокацій з метою загострення українсько-польських міждержавних відносин і оперативної обстановки всередині держави », - підкреслили в СБУ.

Учасникам провокації, серед яких був лише один етнічний поляк, заплатили по 150-200 гривень.

У організаторів акції вилучили письмові та електронні інструкції про порядок її проведення.

30 березня СБУ провела три обшуки в Києві, три - у Львові та один у Нетішині Хмельницької області.

Двом організаторам повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, вночі 29 березня невідомі обстріляли будівлю генконсульства Польщі в Луцьку з гранатомета РПГ-26. В СБУ заявили, що серед версій вибуху в будівлі консульства розглядається і теракт. Також у відомстві підкреслили, що подібні провокації вигідні тільки РФ.

Читайте також: Військовим у зоні АТО підвищать зарплати з наступного місяця
Читайте також: Посол Польщі оцінив ситуацію в Луцьку після свого візиту до України