Світ
1 квітня 2017
В Європі проходить масштабне розслідування по несплатниках податків
Розслідування, розпочате ще в 2016 році, ведуть правоохоронні органи декількох країн.
news-image

Серія скоординованих обшуків пройшла в Нідерландах, Великобританії, Франції. Про початок розслідування повідомила прокуратура Кельна.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

У Швейцарії незадоволені слідчими методамі.В ФРН, Нідерландах, Великобританії, Франції, а також в Австралії розпочалася масштабна операція з пошуку податкових ухильників. Представник прокуратури Кельна в п'ятницю, 31 березня, заявив про початок попереднього розслідування стосовно клієнтів банку, назва якого не було названо у зв'язку з таємницею оподаткування.

За даними Reuters, одночасно пройшла серія скоординованих обшуків, приводом до яких стала отримана інформація про 55 тисячах підозрілих рахунків в одному зі швейцарських банків.

У той же день представники швейцарського банку Credit Suisse повідомили, що "співпрацюють з владою", які звернулися в офіси банку в Лондоні, Парижі та Амстердамі.

Масштабне міжнародне розслідування.

Розслідування, розпочате ще в 2016 році, ведуть правоохоронні органи декількох країн. Допомога в організації транскордонних слідчих заходів надали співробітники Євроюсту в Гаазі - агенції Євросоюзу, який допомагає в розслідуванні кримінальних злочинів національним органам країн-членів ЄС. За словами представників британської влади, в злочинних діях підозрюються високопоставлені банківські співробітники і клієнти банку.

Старт міжнародної операції дало управління по боротьбі з фінансовими злочинами (FIOD) Нідерландів, перші обшуки у справі про ухилення від податків пройшли в цій країні ще 30 березня. У справі десятки підозрюваних у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків. Двоє людей затримані, конфісковані цінності на мільйонні суми, серед них нерухоме майно, коштовності, картини, автомобілі. Поліцейська операція в різних країнах може тривати кілька тижнів.

Тим часом, представниця швейцарської прокуратури заявила, що "викликають подив ті методи, за допомогою яких була організована ця операція, при усвідомленому виключення з неї Швейцарії". Дії нідерландської влади порушують правила міжнародного співробітництва, вважають в прокуратурі Швейцарії.

Читайте також: «Елітна» ДТП у Києві: є загиблі