У Кличка знайшли на весь Київ 20 підприємств, які готові економити електроенергію
Близько 20 промислових підприємств столиці готові вжити заходів та знизити обсяги споживання
news-image

Підприємства підписали відповідну угоду про взаєморозуміння та спільні дії зі зниження електроспоживання з Київською міською державною адміністрацією, Інспекцією Держенергонагляду у Києві та ПАТ "Київенерго", повідомляє   Є | Єдність.інфо  із посиланням на Insider.

Згідно з документом, у перелік основних заходів входить зниження споживання електричної енергії підписантами на 30% від існуючого рівня добового електроспоживання, а також зниження споживання електроенергії в пікові години. Пропонується використовувати такі технічні заходи, як зниження навантаження від освітлення, теплових завіс, анімації, зовнішньої та внутрішньої реклами, іншого енергоємного обладнання.

"Забезпечити економію енергоресурсів у необхідних для міста масштабах неможливо без активної участі столичних підприємців. Ми покладаємося на їхню добру волю й соціальну відповідальність, яка може бути конвертована в економію споживання електроенергії на рівні 30%", – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За словами чиновника, підписаний документ покликаний знизити ризик застосування графіків аварійних відключень від електроенергії, однак його ефективність залежить від того, скільки підприємств сьогодні займуть соціально орієнтовану позицію та забезпечать необхідну економію.