У Гройсмана пояснили, за якої умови дозволять Росії взяти участь у Євробаченні
Рішення щодо Самойлової базується не лише на українському законодавстві.
news-image

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко запевнив, що Росія зможе взяти участь у пісенному конкурсі Євробачення-2017 у Києві, якщо представить учасника, який не порушував українського законодавства.

Про це Кириленко заявив в інтерв’ю "Українському радіо", передає «Є!».

Я можу ще раз повторити, що Росія може взяти участь у Євробаченні-2017 в Києві, але якщо буде такий учасник, який не порушував українське законодавство. І, я думаю, точно таке рішення прийняла Франція, Німеччина, Великобританія, Польща або будь-яка інша країна – член Європейського мовного союзу, – наголосив урядовець.

За його словами, вимагати від України безпрецедентних рішень на догоду Росії і в порушення власного законодавства є безпрецедентно і неприйнятно.

Кириленко зазначив, що рішення щодо Самойлової базується не лише на українському законодавстві, але й на міжнародному, оскільки жодна країна цивілізованого світу на визнала анексії Росією Криму.

Коли мова йде про Крим, Україна базується на всіх рішеннях всіх міжнародних організацій, і жодна міжнародна організація в світі не визнала анексію Криму. Тому ми не тільки наше українське законодавство захищаємо, але і дотримуємося норм міжнародного права і захищаємо статус цього міжнародного права в Україні, – пояснив віце-прем’єр.