Події
2 квітня 2017
В Росії затримано цивільного активіста Ільдара Дадіна
Всього під час протестних акцій 2 квітня в Москві було затримано понад 40 осіб.
news-image

Цивільний активіст Ільдар Дадін затриманий за одиночний пікет біля будівлі ГУВС. Всього в цей день в Москві на акціях протесту затримано понад 40 человек.В Москві затриманий Ільдар Дадін. Як повідомляє видання "ОВС-Інфо" у неділю, 2 квітня, опозиційний активіст вийшов з одиночним пікетом до будівлі ГУВС Москви за адресою Петрівка 38. Разом з ним був затриманий активіст Сергій Ожіч, інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Дружина Дадіна Анастасія Зотова не змогла повідомити кореспонденту видання "Медуза" ніяких подробиць. 

"Не знаю. Він пішов, сказав, що зустрічається з подругою", - повідомила Зотова.

2 квітня біля будівлі ГУВС проходили пікети з вимогами припинення катування затриманих під час акцій протесту 26 березня. Всього під час протестних акцій 2 квітня в Москві було затримано понад 40 осіб.

Ільдар Дадінью став першим цивільним активістом в Росії, засудженим до реального терміну за "неодноразове порушення закону про масові заходи". 7 грудня 2015 року Басманний суд Москви засудив Дадіна на три роки колонії. Пізніше термін покарання був скорочений на півроку. Верховний суд Росії 22 лютого 2017 постановив скасувати вирок Дадінью і звільнити його з колонії. В кінці лютого він вийшов на свободу.

Читайте також: Протести в Москві поновлено: опубліковано відео