Події
2 квітня 2017
Опубліковано список проросійських суддів, причетних до репресій в окупованому Криму
Деякі з них брали і продовжують приймати рішення відразу по декількох справах проти громадян України.
news-image

Кримська правозахисна група (КПГ) зібрала інформацію про суддів, які приймали рішення у справах в'язнів Кремля.
Як повідомляє «Є!» з посиланням на сайт організації, в списку суддів - громадяни і Росії, і України. Деякі з них брали і продовжують приймати рішення відразу по декількох справах проти громадян України.

"Дії таких суддів спрямовані на виконання політичного замовлення і пов'язані тільки з тим, щоб незаконно позбавити свободи громадян України, які неугодні російської влади в Криму. Таким чином, в Криму формується група суддів, які приймають завідомо незаконні рішення в політично мотивованих справах. Найчастіше подібні рішення приймаються без необхідних доказів, іноді звинувачення побудовані на сфальсифікованих доказах. При розгляді справ, в яких кримчан переслідують з політичних мотивів, судді грубо порушують право на справедливий суд та право на ефективний засіб захисту, включаючи тиск на адвокатів ", - наголошують правозахисники.
"Крім прізвищ суддів - порушників прав людини, аналітики КПГ зібрали повний пакет доказів незаконних дій цих людей. Ця інформація буде використана в подальшому для залучення всіх фігурантів списку до кримінальної та інших видів відповідальності. Експерти КПГ вважають, що список буде корисний і міжнародним організаціям, і урядам багатьох країн для введення або посилення персональних санкцій проти цих осіб ", - додали в організації.

Правозащитники собрали информацию о судьях, причастных к репрессиям в оккупированном Крыму 01

Правозащитники собрали информацию о судьях, причастных к репрессиям в оккупированном Крыму 02

Читайте також: Бойовики 19 раз за день порушили «режим тиші»