Суспільство
6 січня 2015
В кримських супермаркетах зникла молочна продукція
Спостерігається також дефіцит алкоголю
news-image

У багатьох супермаркетах анексованого Криму з прилавків знову зникла молочна продукція.

Про це пише "Єдність" з посиланням на "Крим.Реалії".

Так, в Керчі проблеми з "молочкою" з початку року спостерігаються в таких торгових мережах, як "Фуршет", "АТБ" і "Сільпо". Відсутня як українська, так і російська продукція.

"У "Фуршеті "напередодні виставили на прилавки невелика кількість російської продукції, зокрема молока, але його швидко розкупили. Спостерігаються перебої та дитячими кисломолочними продуктами "- повідомляє кореспондент Крим.Реаліі.

У багатьох магазинах немає і алкоголю. Підприємці пояснюють це відсутністю російської ліцензії на його продаж. Деякі супермаркети тим часом розпродають залишки українського спиртного.

Відзначимо, що до 1 січня 2015 році в окупованому Криму діяв так званий перехідний період, коли українська продукція не підлягала митному декларуванню. Однак з нового року всі товари, що ввозяться в Крим з материкової України, підлягають митному декларуванню.

Нагадаємо, що складнощі переходу на росіське законодавство породжують проблеми й у інших сферах комерційної діяльності. Зокрема, на півострові масово закриваються обмінники валют через відсутність російської ліцензії.

В Севастополі алкоголь продають всього в шести барах і шести магазинах. Решта торгові точки не встигли до кінця попереднього року оформити ліцензію на продаж спиртних напоїв.