Війна
3 квітня 2017
Росія готується до масштабної військової операції в країнах колишнього СРСР, - повідомляє американський експерт
Росія ставить метою підготуватися до тривалої широкомасштабної війни, використовуючи радянську модель.
news-image

Створення Росією протягом 2016 року 25 нових дивізій і 15 бригад і збільшення кількості військових лише на 10 тисяч осіб вказують на можливий початок нового етапу російської військової загрози Україні, Білорусі, країнам Балтії чи навіть Кавказу.

Про це у своїй статті для Atlantic Council пише експерт Американської ради із закордонної політики Стівен Бланк, інформує «Є!».

На його думку, Росія ставить метою підготуватися до тривалої широкомасштабної війни, використовуючи радянську модель, при якій регулярна армія складалася лише з частин, які утворювали її "кістяк". А повноцінний особовий склад набирався тільки в ході масової мобілізації.

Експерт звернув увагу, що з початку 2017 року з боку РФ збільшилася кількість порушень умов перемир'я в Донбасі. Зокрема, з 12 до 20 березня таких атак було 336, при цьому 9 українських солдатів загинули, 35 були поранені. Також зазначається, що вбивство в Києві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова може бути результатом профінансованого російським урядом тероризму.

Читайте також: Росія різко збільшила видобуток нафти і газу
Читайте також: У метрополітені Санкт-Петербурга стався вибух, 10 людей загинули