Політика
4 квітня 2017
У Палату представників Конгресу США внесли законопроект про посилення санкцій проти РФ – посольство України
Посольство України в США повідомило.
news-image

У Палаті представників Конгресу США офіційно представили законопроект про посилення санкцій щодо Росії. Про це сьогодні, 3 квітня, у Facebook повідомило Посольство України в США, передає «Є!».

Законопроект, ініційований конгресменом-республіканцем Алексом Муні і зареєстрований під номером H.R.1751, спрямований, зокрема, на надання зобов'язувальної сили закону санкціям, уведеним виконавчими указами президента США проти РФ за кібервтручання в американські вибори 2016 року, а також спробу анексії Криму і військові дії на Донбасі, – йдеться в повідомленні.

У посольстві зазначають, що важливим є положення документа про те, що жодна державна установа США не має вдаватися до дій або надання допомоги, які б визнавали, чи могли бути потрактовані як визнання де-юре або де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором чи територіальними водами.

Зазначають також, що будь-яке полегшення санкцій проти РФ буде залежати від визнання урядом Росії суверенітету України над Кримом, а також від своєчасного, повного і доведеного виконання нею Мінських домовленостей, особливо в частині, що стосується відновлення Україною контролю за всім східним державним кордоном із РФ у зоні конфлікту.