Україна
4 квітня 2017
Консульства Польщі відновили роботу в Україні
Посольство в Києві і консульства в декількох містах були закриті з 29 березня, коли з гранатомета було обстріляно консульство в Луцьку.
news-image

Польські дипломатичні установи в Україні відновили роботу, яка була призупинена минулого тижня через обстріл консульства в Луцьку. 

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

За словами Ващиковського, українські служби взяли під належний захист польські дипломатичні установи. Він уточнив, що установи отримали охорону від Національної гвардії України.

На сайті консульства Польщі в Луцьку, зокрема, повідомляється, що з 4 квітня відомство "відновлює прийом заявників, громадян України і третіх держав, у візових справах, Карти Поляка та інших".

Посольство в Києві і консульства в декількох містах були закриті з 29 березня, коли з гранатомета було обстріляно консульство в Луцьку. 

Як повідомлялося, вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б.

Пізніше стало відомо, що СБУ кваліфікувала обстріл консульства в Луцьку як теракт.

Служба безпеки України заявила, що обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку та синхронізована з ним у часі спроба перекриття траси "Львів – Рава-Руська" є частинами спрямованої підривної акції, організованої спеціальними службами Російської Федерації.