Суспільство
4 квітня 2017
Нехай краще у нас відберуть Євробачення, аніж піддамося тиску, - Андрухович
Україна не має піддаватися тиску Європейського мовної спілки щодо участі у пісенному конкурсі Євробачення-2017 російської виконавиці Юлії Самойлової.
news-image

Письменник Юрій Андрухович розповів, чому Україна не має піддаватися тиску Європейського мовної спілки щодо участі у пісенному конкурсі Євробачення-2017 російської виконавиці Юлії Самойлової.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на obozrevatel.com.

"Заборона на в'їзд в Україну - краще рішення для Самойлової. Дуже вірогідно, що стосовно неї відбудуться провокацій. З боку українських радикалів чи з боку російських спецслужб. Або ж від обох сторін. Співачку можуть просто використати для досягнення політичних цілей. Тому краще не впускати Самойлову в Україну. Нехай краще у нас Євробачення відберуть, аніж піддамося тиску", - сказав Андрухович.
"Потрібно відстоювати гідність держави. Голова Європейської мовної спілки, мабуть, не чула про те, що Росія анексувала Крим. А також окупувала Донбас. Сам я абсолютно байдуже ставлюся до цього пісенного конкурсу. Був би навіть радий, якби він не відбувся", - додав він.

У відповідь на звернення гендиректора спілки Інгрід Делтенре до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана члени ради НСТУ виступили з вимогою поважати суверенітет держави.

Читайте також:Один із найдорожчих композиторів України назвав ціну своїм пісням

Читайте також:У Гройсмана пояснили, за якої умови дозволять Росії взяти участь у Євробаченні