Війна
5 квітня 2017
Українські волонтери висміяли місію ОБСЄ, придумавши нецензурну абревіатуру (відео)
Загадковий автомобіль із маркуванням, схожим на ОБСЄ, знайшли в Запоріжжі.
news-image

Загадковий автомобіль із маркуванням, схожим на ОБСЄ, знайшли в Запоріжжі. Про його існування напередодні повідомила спеціальна моніторингова місія у своєму віснику, а новину одразу підхопили сепаратисти в контексті байок про замасковані диверсійні підрозділи СБУ, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Наліпки дійсно здалека чимось подібні до символіки ОБСЄ, однак зблизька зрозуміло, що до безпекової організації машина не має жодного стосунку.

На волонтерське авто власники наклеїли жартівливе маркування: "Організація ядерних їжаків, що бухають вранці".

 Скорочення виходить не дуже цензурне, але саме воно і прикрашає кузов. Транспорт використовується для доставки в АТО запчастин, будматеріалів і продуктів харчування. 

Наліпки волонтери зробили самі, бо не вдоволені висновками спостерігачів ОБСЄ. Жарти про "сліпих" наглядачів місії частково підтвердилися – машину, котра півтора року їздить передовими позиціями, європейські експерти помітили лише зараз. Волонтер Денис Буштєц іронізує біля маленького фургончика:

"Оце, щоб ви розуміли, наш позашляховик, який схожий на машину ОБСЄ. Щоб ви розуміли, на броньований Land Cruiser". Так само волонтери сміються з реакції бойовиків: "Ми стріляємо по мирних жителях Донбасу. В сірій зоні"

Хлопці кажуть, що навмисно спровокували таку реакцію.

"Мені цікаво, якщо у вас є камери, якщо ви нас помітили – чому ви не можете помітити, як по нас працюють танки? Навіщо ви тоді такі потрібні?", - дивується волонтер Валентин Бурий.

Валентин і Денис за півтора року роздали свої наліпки бійцям майже всіх підрозділів, які стоять на лінії розмежування. Такі самі хочуть подарувати і спостерігачам ОБСЄ, але тільки після того, як проведуть їм екскурсію зоною АТО.

Читайте також: Штаб АТО: відбулося бойове зіткнення поблизу Мар'їнки
Читайте також: Святкування з нагоди 25-річчя СБУ. Подробиці та відео