Політика
3 квітня 2017
Павло Фукс заявив, що має намір продовжити працювати в Україні
Меценат і засновник компанії Mos City Group Павло Фукс заявив, що народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства.
news-image

Український бізнесмен, меценат і засновник компанії Mos City Group Павло Фукс заявив, що народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства.

Про це пише «Є!» з посиланням на Вести.

Як заявив він в інтерв'ю журналу "Фокус", всі бізнесмени, які займаються проектом меморіального центру "Бабин Яр", родом з України.

"Ми всі родом з України. Я народився і виріс в Харкові. Так вийшло, що потім довелося переїхати працювати в іншу країну, але наше коріння тут. Тому ми беремо участь в житті України. З 2000 року я намагаюся допомагати рідному місту: брав участь в реставрації Харківської обласної філармонії, побудував в Харкові храм, поставив пам'ятник міфічному засновнику міста козаку Харько ", - заявив бізнесмен.

У Бабиному Яру вандали спотворили пам'ятник відомої української поетеси
Відповідаючи на питання про громадянство РФ і України, Павло Фукс сказав: 

"Так. Так як я довгий час працював в Росії, я отримав російський паспорт. Раніше це не було бар'єром. Як я вже говорив, я народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства ".

Повідомляється також, що крім Фукса в опікунську раду фонду "Бабин Яр" увійшли бізнесмен Віктор Пінчук, мер Києва Віталій Кличко, акціонери "Альфа-груп" Михайло Фрідман і Герман Хан. Сам проект меморіального комплексу оцінюють в 50-100 млн доларів, а завершити його планують у 2021 році - до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

Щодо своєї роботи в РФ, бізнесмен заявив, що займався там девелоперським бізнесом і банківською сферою, а тепер продовжить працювати в Україні.

"Я побудував в Росії велику кількість об'єктів нерухомості і торгових площ. Але займався не тільки девелоперським бізнесом. З 2010 року я був мажоритарним акціонером Совкомбанк. Протягом п'яти років прибуток і капітал банку збільшилися в 10 разів, а в рейтингу банків він піднявся з 98 -го на 19-е місце. Совкомбанк входив в топ-5 по прибутку на капітал ", - підкреслив Фукс.

Читайте також:Призначено нового главу фракції БПП в Верховній раді