Політика
5 квітня 2017
Павло Фукс: «Я зацікавлений в банківській справі, але в меншій мірі в корпоративному банкінгу»
Сьогодні Павло Фукс бачить велику потребу розвивати в Україні кредитування малого і середнього бізнесу.
news-image

Про це бізнесмен, який в березні став членом наглядової ради новоствореного фонду «Бабин Яр», розповів інформаційному агентству «Українські новини», інформує «Є!».

Павло Фукс розповів про те, як став мажоритарним акціонером «Совкомбанк» і чому згодом продав свою частку.

На момент придбання "Совкомбанк" знаходився на 98-му місці в рейтингу банків. На думку Фукса 

"йому не вистачало стратегічного планування для того, щоб піднятися на національний рівень", - говорить бізнесмен.
"Довелося серйозно попрацювати. Але в підсумку і банк піднявся на 19-е місце в національному рейтингу російських банків RAEX, і входив в топ-5 по прибутку на капітал. Я відкинув всі мінуси маловідомого банку і сконцентрувався на розвитку його сильних сторін. Банк мав невелику кількість корпоративних клієнтів, але основним напрямком, який ми розвивали, було споживче кредитування. Кредит в "одні руки" не перевищував суму в $ 500. Другий напрямок – це робота на ринку цінних паперів, мова йде про торгівлю облігаціями держкомпаній по операціях РЕПО" ", - повідомив Павло Фукс.

Відповідаючи на запитання видання, чи бачить він себе й надалі в банківському секторі, Павло Фукс відповів:

«У мене є успішний досвід, мені подобається ця робота, і тому я зацікавлений в банківській справі. Що стосується конкретних напрямків з точки зору банківського бізнесу, мене мало цікавить корпоративний банкінг, сьогодні я бачу велику потребу розвивати в Україні кредитування малого і середнього бізнесу, систему кредитних карт, власне, маю успішний досвід роботи в цьому напрямку на прикладі "Совкомбанк" ».

Нагадаємо, Фукс володів акціями російського «Совкомбанк» з 2010 року, тоді йому належав пакет 44% акцій.

До березня 2016 го він остаточно продав свою частку в банку. За словами бізнесмена інвестиції окупилися майже в два рази.