Політика
5 квітня 2017
Новий законопроект Вадима Рабіновича: «Допоміг повернути мільярд - отримай 10%»
З урахуванням мільярдної корупції, з якою ми стикаємося і яку ніхто не може зупинити, буде справедливо боротися з нею грошима.
news-image

Для того щоб побороти корупцію в Україні, необхідно надати громадянам фінансову мотивацію. Про це в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!».

Він розповів, що зареєстрував у парламенті відповідний законопроект №6225 «Про запобігання корупції».

«Ми всі виховані на тому, що стукати - це погано. Але насправді, коли крадуть з твого будинку, повідомити про це - це не так уже й погано. Тому я замість того, щоб міркувати, переступивши через себе, подав законопроект. З урахуванням мільярдної корупції, з якою ми стикаємося і яку ніхто не може зупинити, буде справедливо боротися з нею грошима. Тому я запропонував 10% від тієї суми, яку громадяни допоможуть повернути державі, давати їм. Наприклад, допоміг повернути мільярд - отримай 10%», - заявив Рабінович.

На думку депутата, це єдиний спосіб ефективної боротьби з корупцією. 

«Я дійсно вважаю, що це не погано і не страшно. Тому що інакше ця гідра висмокче з нас всі соки. Дивіться, зараз здали нові декларації. Воююча країна. Три вищих особи в Україні збільшили своє матеріальне становище десь в два рази. Стукати - погано, повертати державі - добре. Будемо заробляти на корупціонерах. Раз вони все крадуть, ми будемо їх здавати - і отримувати 10%. Хоч якесь задоволення», - резюмував лідер партії «За життя».

Поправки до законопроекту №6225 припускають за видачу корупціонера владі законодавчо затвердити виплату преміальних - 10% суми збитків, завданих державі.

Здійснення виплат планується делегувати Національному агентству з питань протидії корупції, яке має розглянути повідомлення громадянина України, перевірити інформацію і оцінити збиток протягом 30 днів. При цьому анонімні наведення сплачувати не будуть.