Події
6 квітня 2017
На південь Одеської області ввели додаткові сили Нацгвардії – ЗМІ
У місті вже провели агітаційний флешмоб.
news-image

До Болграда Одеської області ввели додаткові підрозділи Національної гвардії України. Про це повідомило видання "Думская", передає «Є!».

Зазначають, що охорону громадського порядку на півдні Одеської області посилили "з метою запобігання спробам розхитати складну суспільно-політичну ситуацію в районі".

У складі зведеного підрозділу – військовослужбовці-гвардійці з Одеської, Черкаської та Житомирської областей. Вони патрулюватимуть болградські вулиці спільно з поліцією.

21 березня місцеве видання "Трасса Е-95" повідомляло, що Одеська обласна рада звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням зберегти Болградський район області як самостійну адміністративно-територіальну одиницю.

Депутат Олександр Кащі, який виступав із проектом цього рішення, заявив, що під виглядом адміністративно-територіальної реформи район намагаються позбавити самостійності та самобутності, не враховуючи інтересів національних меншин, які проживають там, зокрема болгарської діаспори.

28 лютого Національна поліція повідомляла, що в Болграді невідомі осквернили пам'ятник болгарським ополченцям, які загинули в битвах російсько-турецької війни 1877–1878 років.

Основна частина населення Болградського району – болгари та гагаузи. На території району визнані регіональними російська, болгарська та гагаузька мови.