Світ
6 квітня 2017
Помилкова міграційна політика ЄС підриває єдність Євросоюзу, – польський прем’єр
Польща і Угорщина отримають восени ультиматум з питання прийняття біженців.
news-image

Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло зазначила, що Варшава продовжить проводити зважену і розумну міграційну політику.

Про це вона сказала на прес-конференції, повідомляє «Радіо Польща», пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Глава польського уряду також зазначила, що вона стійка до тиску і шантажу, які використовуються, зокрема, в Брюсселі.

Британська газета «The Times» пише, що Польща і Угорщина отримають восени ультиматум з питання прийняття біженців. Повідомляється, що в разі відмови, щодо цих країн будуть введені фінансові санкції.

Прем’єр-міністр Польщі підкреслила, що жодна держава не виконала зобов’язань, які були прийняті щодо біженців в 2015 році. Вона сказала, що наслідком безвідповідальної міграційної політики став «Брексит».

На думку глави польського уряду, Європейський Союз зробив фатальну помилку, прийнявши під тиском різних лобістів, серед іншого Німеччини, рішення, які виявилися неефективними.

«А під впливом, зокрема, Польщі і наших пропозицій позиція з цього питання піддається змінам. І, звичайно, з’явилася якась реакція. Але помітно, що сьогодні хтось робить спроби підірвати єдність Євросоюзу і чинить тиск з метою продовжувати вести помилкову міграційну політику», – сказала вона.

Нагадаємо, що у вересні 2015-го в ЄС прийняли рішення, які зобов’язують країни Євросозу прийняти певну кількість біженців. Польща цьому опирається, виправдовуючи себе тим, що в їх країну приїжджає працювати багато українців, порівнюючи їх до біженців, яким навпаки, надається допомога.