Суспільство
6 квітня 2017
У Дніпрі в травні відкриється Алея героїв АТО, - Резніченко
12 травня 2017 року заплановане відкриття Алеї героїв АТО.
news-image

У Дніпрі на 12 травня 2017 року заплановане відкриття Алеї героїв АТО. Про це в коментарі журналістам повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Як відомо, нова Алея пам'яті воїнів АТО буде розташована в одному з скверів центральної частини міста недалеко від будівлі Дніпропетровської ОДА, поруч з Алеєю героїв Небесної сотні. На даний момент ведуться підготовчі роботи. Родичі та побратими загиблих, депутати і школярі вже висадили живопліт із 180 туй.

"Меморіал складатиметься з чотирьох скляних стел в центрі композиції і кількох менших поруч. На великих стелах вже надрукували фотографії, зроблені на передовій. На інших дошках з обох боків зобразять портрети і прізвища загиблих з Дніпропетровщини. На місці, де буде Меморіал, вже поклали четверту частину покриття. Триває нанесення на скло прізвищ загиблих та їхніх фотографій, які будуть встановлені напередодні відкриття Алеї. Розраховуємо, що приблизно 12 травня, після травневих свят, вона буде відкрита для відвідування", - зазначив Резніченко.

Зазначимо, Алея героїв АТО створюється на кошти меценатів за підтримки громадських організацій і команди голови Дніпропетровської ОДА. Кожен, хто хоче внести свій внесок у реконструкцію, може приєднатися і допомогти.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав закон про заходи з вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні, згідно з яким музею Революції гідності виділять земельну ділянку. 

Читайте також:Бойовики не дотримуються тиші, двоє військових ЗСУ поранені