Війна
6 квітня 2017
Російське командування нарощує у ЛДНР танкові і протиповітряні сили, - Тимчук
Тимчук не виключає, що російські військові готуються до масштабного наступу.
news-image

Російське командування нарощує на підконтрольних самопроголошеним Луганській та Донецькій "народним республікам" територіях танкові і протиповітряні сили. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука у Facebook, пише «Є!» .

За словами Тимчука, в ЛНДР змінюють структуру танкових батальйонів обох окупаційних корпусів, що свідчить про зміцнення "танкового кулака" із загальним збільшенням кількості танків у складі бойових частин до 450 одиниць.

"При цьому екіпажі танків противника посилено проходять обкатку на фронті - з початку цього року ми фіксуємо зростаючу кількість важкої бронетехніки в першій лінії, причому танки діють за різними схемами - парами (застосування найчастіше - "карусель"), також у складі бронегрупп (з легкими ББМ), і поодинці (в основному за схемою "танків, що кочують"). Тобто набираються досвіду в маневреній війні, що можна розцінювати і як підготовку до масштабного наступу, і як продовження ескалації в колишньому форматі, але з більш масштабним застосуванням танків", - зазначив Тимчук.

Крім того, на окупованому Донбасі одночасно спостерігається збільшення засобів протиповітряної оборони з 350  до близько 400 сьогодні для протидії нібито масштабного наступу ЗСУ із застосуванням авіації.

Читайте також:Бойовики не дотримуються тиші, двоє військових ЗСУ поранені

Читайте також:Росія може розгорнути повномасштабну війну проти України з застосуванням авіації та навіть ядерної зброї