Політика
6 квітня 2017
«Якщо вороги, які воювали проти України, можуть потрапити до парламенту - це означає що ми настільки окуповані, що не можемо собі уявити», - нардеп
Нардепи вимагають розслідувати діяльність Юрія Голубана у батальйоні "Восток".
news-image

До сьогоднішнього дня не було отримано пояснень ні від голови Верховної Ради Андрія Парубія, ні від СБУ, ні від інших правоохоронних органів щодо інциденту у Верховній Раді, коли засідання було припинено у зв'язку із тим, що до сесійної зали зайшли люди у військовій формі. Про це повідомили сьогодні на брифінгу у Верховній Раді народні депутати, члени фракції "Самопоміч", передає кореспондент «Є!»

Крім того, як зауважили нардепи,  підтвердилась інформація про те, що колишній офіцер донецької "Альфи" Юрій Голубан, який разом з іншими особами у військовій формі потрапив до сесійної зали, був серед бойовиків батальйону "Восток".

"Йдеться про відео, що оприлюднив зрадник України, колишній очільник Донецької "Альфи" Ходаківський, який очолив батальйон "Восток". На цьому відео видно, що Голубан - офіцер, який зараз носить форму української поліції, і який виступав в українському парламенті, насправді був серед бойовиків, які готувався до операції так званого батальйону "Восток".

Ветерани Донбасу ідентифікували дату цього відео - йдеться про підготовку нападу на батальйон "Донбас" під Карлівкою, коли ці зрадники з "Востоку" вбили кількох українських військових, а одному з них вирізали серце, прив'язали до КАМАЗу та возили по вулицях окупованого міста. Саме перед цією операцією і зроблене відео, на якому офіцер, що наразі носить форму української поліції, Голубан, був серед зрадників України", - сказав член фракції "Самопоміч", нардеп Єгор Соболєв.


Фракція "Самопоміч" з приводу цієї інформації готує звернення до керівника СБУ та генерального прокурора з вимогою розслідування діяльності Юрія Голубана у батальйоні "Восток".

"Якщо відверті вороги України, які воювали проти нашої держави можуть потрапити до зали парламенту, а наступного дня їх нагороджує президент України, це означає що ми настільки окуповані, що не можемо собі уявити", - зауважив Соболєв.

 

"Інформація по Голубану підтвердилась з різного роду джерел. Окрім цього, Голубан був задіяний у низці провокацій, зокрема при розгону торговельної блокади, він брав участь у побитті ветеранів АТО, розганяв редут 16 батальйону", - додав позафракційний депутат Володимир Парасюк.


На думку нардепів, Юрій Голубан має бути відсторонений від всіх посад в поліції України, його діяльність  має бути розслідувана, а особи, які просували його по службі та подавали президенту документи на нагородження Голубана, мають бути звільнені.

Читайте також: День меланоми у парламенті. Серед обстежених виявлені особи з потенційним ризиком розвитку захворювання