Події
6 квітня 2017
У ніч обстрілу польського консульства в Луцьку розгромили російські банки, - Вадим Рабінович
Правоохоронні органи і спецслужби в Україні продовжують списувати всі надзвичайні події і теракти в країні на «російський слід».
news-image

Правоохоронні органи і спецслужби в Україні продовжують списувати всі надзвичайні події і теракти в країні на «російський слід», замість того щоб виконувати свою роботу і розкривати злочини. Про це в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, повідомляє «Є!».

«Як тільки обстріляли консульство на Волині, вже через дві хвилини ми дізналися, що це "російський слід", тому що РПГ, з якого стріляли, - російського виробництва. З такою логікою ми далеко зайдемо. Застрелили в центрі міста колишнього депутата російської Думи (Дениса Вороненкова. - Ред.) - через хвилину всі радники знали, що він шпигун, що він завербований», - зазначив нардеп.

Вадим Рабінович додав, що правоохоронцям зручний такий стан справ. 

«Всі вбивства, які сталися в Україні, колосальний сплеск злочинності - давайте все спишемо на Путіна. Навіщо нам працювати взагалі? Поліцію можна розпустити: все одно в усьому буде винен Путін. Прокуратуру взагалі немає сенсу тримати, бо всіх корупціонерів покриває Путін. Немає сенсу і в армії, тому що все одно Путін нападає. Люди, до чого тут одне до іншого?», - обурюється парламентарій.

На думку Рабіновича, обстріл Генерального консульства Польщі не буде розслідуватися належним чином. 

«Що стосується Польщі, у мене питання: а якщо встановлять, що це якийсь інший чоловік або організація? Незручно ж тепер навіть правду сказати. Виходить, ми з вами тепер правду дізнатися не можемо. А я вже говорив і повторюю, що в цю ж ніч в Луцьку, коли був постріл з РПГ, "російські диверсанти" розбили вікна російських банків. Всі банки побили: "Сбербанк", "Альфа-Банк". Через півгодини після пострілу гранатомета. Немає ніякого зв'язку? Ну, значить, я плутаю щось. Добре, що у нас є нова поліція, яка швидко розбереться з усім тим, що сталося. Я думаю, що нічого не розкриють», - резюмував депутат.

Лідер партії «За життя» переконаний, що для якісних змін потрібно міняти систему цілком. 

«Треба зрозуміти, де ми живемо. У нас один день демократія, один - диктатура. Демократія з елементами диктатури - це все одно, що запор з елементами проносу (цитата з М. Жванецького. - Ред.)», - сказав Вадим Рабінович.

Нагадаємо, вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку, розташованого на вулиці Дубнівській, 22 Б.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею «Терористичний акт». В СБУ у Волинській області відзначили, що інцидент вигідний тільки Росії.

Читайте також:Україна не повинна брати кредити МВФ, якщо уряд не пояснює, куди підуть гроші, - Вадим Рабінович