Події
6 квітня 2017
На Дніпропетровщині підлітки побили до напівсмерті 14-річного хлопчика
Ледь живого хлопця на підлозі виявив сусід.
news-image

На Дніпропетровщині підлітки жорстоко побили та підрізали ножем 8-класника, аби вкрасти в нього комп'ютер.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Інцидент трапився у місті Верхівцеве. Напад підлітки спланували заздалегідь. 5 квітня біля 14.00 вони зайшли до подвір'я постраждалого і попросили попити води. Коли 14-річний школяр відвернувся, 16-річний підліток вдарив його цеглиною по голові і той знепритомнів. Після цього його її затягнули до будинку, де зв'язали кабелем, почали бити і завдали кілька ударів ножем.

"Подумавши, що потерпілий помер, нападники забрали з будинку монітор, системний блок, інші комплектуючі, і залишили місце злочину. Дорогою викинули знаряддя злочину біля покинутого будинку, де ніж в подальшому і виявили поліцейські", - йдеться у повідомленні.

Ледь живого хлопця на підлозі виявив сусід. Він і повідомив про подію до поліції та викликав швидку допомогу.

"Хлопця доставили до лікарні, де діагностували ножове поранення шиї, грудей та легень. На місце події направилася слідчо-оперативна група Верхньодніпровського відділення поліції", - повідомляють у поліції.

За кілька годин після жорстокого нападу правоохоронцям вдалося встановити особи причетних до злочину підлітків. Їх доставили до відділення поліції та опитали. Один з них – 16-річний раніше був судимий за крадіжку.  

Наразі підозрювані зізналися у скоєнні злочину. Також у них вилучені всі викрадені у потерпілого речі. Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм загрожує покарання за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Міру покарання визначить суд. 

Нагадаємо,  раніше у Чернігові в присутності натовпу підлітків сталася бійка дівчат, яку хлопці знімали на мобільні телефони. Одній із жертв виповнилося лише 14 років, вона тепер у лікарні зі струсом мозку. Школярі стверджують, що подібне в їхньому мікрорайоні відбувається регулярно. 

Читайте також: У Києві вандали познущались над Вічним вогнем
Читайте також: У ніч обстрілу польського консульства в Луцьку розгромили російські банки, - Вадим Рабінович