Отримання чергового траншу МВФ повинно зміцнити гривню
За словами міністра фінансів, транш, який йде в резерви Національного банку, - це зміцнення національної валюти.
news-image

Отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду буде сприяти зміцненню національної валюти України, і всі "страшилки" щодо девальвації гривні нічим не обґрунтовані. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі ток-шоу "Право на владу" телеканалу "1+1", пише «Є!».

"Отримання чергового траншу, який йде в резерви Національного банку, - це зміцнення національної валюти. Це позитив - позитив для валюти, для економіки. Тому всі ці страшилки щодо зростання курсу нічим не обґрунтовані", - сказав міністр.

Відповідаючи на питання, як наша країна буде "відпрацьовувати" отримані кредити, міністр зазначив, що програма між Україною і МВФ спрямована на те, щоб вивести Україну з кризи і підвищити конкурентоспроможність національної економіки, щоб вона могла розвиватися без допомоги зовнішніх кредиторів.

"Ми не будемо відпрацьовувати ці кредити. Ми зараз займаємося зміною економіки, впровадженням важливих реформ, які зроблять нашу економіку сильніше. Після чого ми повинні просто повернути цей кредит», - додав Данилюк, підкреслюючи, що всі ці зміни потрібні насамперед Україні, а не МВФ, оскільки українці очікують більш справедливої пенсійної системи, зниження безробіття і зростання зарплат.

Читайте також:Україна не повинна брати кредити МВФ, якщо уряд не пояснює, куди підуть гроші, - Вадим Рабінович

Читайте також:МВФ почав переказ коштів траншу для України