Світ
7 квітня 2017
Генсек НАТО закликав покарати винних у загибелі цивільного населення в Сирії
За розвиток подій повну відповідальність несе сирійський режим, заявив генсек.
news-image

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи ракетний удар США по авіабазі в Сирії, поклав відповідальність за розвиток подій на сирійський режим і заявив, що винні у загибелі цивільного населення, в результаті ймовірного застосування хімічної зброї, мають бути покарані, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Про це йдеться в заяві генсека Альянсу, оприлюдненій у п’ятницю в Брюсселі. Столтенберг вказав, що США завдали ракетного удару по авіабазі Шайрат в сирійській провінції Хомс після того, як цього тижня в Хан-Шейхун була застосована хімічна зброя, внаслідок чого загинули десятки людей, в тому числі діти.

«За цей розвиток подій повну відповідальність несе сирійський режим. НАТО послідовно засуджує застосування Сирією хімічної зброї, що є явним порушенням міжнародних норм та угод. Будь-яке використання хімічної зброї є неприйнятним і не може залишитися без відповіді. Винні мають бути притягнуті до відповідальності», - заявив він.

Столтенберг наголосив, що НАТО розцінює застосування хімічної зброї як загрозу міжнародному миру і безпеці. 

«НАТО підтримує всі міжнародні зусилля, спрямовані на досягнення миру і політичного врегулювання в Сирії», - підкреслив генсек.

США завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії у відповідь на можливу атаку з використанням хімічної зброї на місто, яке утримують повстанці.