Події
7 квітня 2017
В Фінляндії відкликають весь тираж журналу через рекламу відпочинку в Криму (фото)
Рекламу в журналі помітила фінський журналіст Арья Паананен, яка перепостила в Facebook фотографію реклами.
news-image

Державна залізнична компанія Фінляндії VR вирішила вилучити увесь тираж журналу Allegro через рекламу турпоїздок в окупований Крим.

У свіжому номері журналу фінською, англійською та російською мовами рекламуються поїздки на анексований півострів. Заголовок говорить: "Знову у Крим!", інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Рекламу в журналі помітила фінський журналіст Арья Паананен, яка перепостила в Facebook фотографію реклами. Журнал Allegro призначений для пасажирів швидкісних поїздів Allegro, що курсують між Гельсінкі та Санкт-Петербургом. Він видається спільно VR і ВАТ "РЖД".

"Цей матеріал розміщений у тій частині журналу, за яку відповідає РЖД. У верхній частині сторінки написано "Інформація ВАТ "РЖД", - говорить начальник прес-служби VR Міка Хейярі.
"VR не пропонує і не організовує поїздки в Крим. Тим не менш, VR прийняла рішення про вилучення всього тиражу Allegro", - говорить Хейярі.

Також стверджується, що VR відповідає за фінські матеріали, а РЖД – за російські. А три роки тому журнал Allegro не опублікував рекламу столичного гей-клубу через російський закон, що забороняє гей-пропаганду. У VR заявили, що в журналі дотримуються як фінських, так і російських законів. Довідка УНІАН.

Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму й Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.


Читайте також: Вечірній звіт із території зони АТО, - штаб
Читайте також: ГПУ відкрила кримінальне провадження стосовно масових затримань українців на території Криму