Київ
7 квітня 2017
Сергій Майзель: «Через кредит, який брали ще при Черновецькому, сьогодні в столиці може зупинитися метрополітен»
Якщо ситуація не налагодиться найближчим часом, то Київ може зіткнутися зі справжнім транспортним колапсом.
news-image

Начальник Департаменту транспортної інфраструктури Київської адміністрації розповів в інтерв'ю каналу «112 Україна» нові подробиці спору між Київрадою і російською компанією з приводу придбання 100 вагонів метро. За словами Сергія Майзеля, якщо ситуація не налагодиться найближчим часом, то Київ може зіткнутися зі справжнім транспортним колапсом, інформує «Є!».
Коментуючи ситуацію щодо судової тяганини «Київського метрополітену» з російським підприємством «Укррослізинг», Сергій Майзель заявив: 

«З тих пір як Віталій Кличко став мером Києва, міська адміністрація судиться з" Укррослізинг ". На даний момент є рішення суду іменем України, виконавча служба його виконує: заарештувала рахунки метрополітену і стягує кошти. Хочемо ми чи ні платити борг компанії з російським корінням, який брала попередня влада, але ми повинні виконувати закони України. Також ми подали касацію на рішення суду, але поки немає навіть приблизних термінів, коли її можуть розглянути ».


Крім того, начальник Департаменту транспортної інфраструктури Київської адміністрації зазначив, що арешт рахунків київської підземки може мати серйозні наслідки для всього міста.

«Метрополітен - це стратегічне підприємство, яке кожен день перевозить півтора мільйона пасажирів. Ми не можемо допустити зупинки метро. Необхідно регулярно проводити технічні огляди, базові регламентні роботи, виплачувати зарплати, платити за електроенергію, купувати деталі для ремонту. У транспортній сфері склалася патова ситуація. Підприємство працює за рахунок накопичених ресурсів. Але в такому режимі підземка може функціонувати не більше місяця, адже вагони не можуть виїхати на лінії без планового огляду, на який теж потрібні кошти, а 6 числа кожного місяця потрібно видавати заробітну плату співробітникам. Виходить, що через кредит, який брали ще при Черновецькому, сьогодні в столиці може зупинитися метрополітен. Але позиція у мера Кличко однозначна: не можна допустити зупинки метро, ​​це питання життєдіяльності міста та пересування людей », - зазначив Сергій Майзель.


Нагадаємо, в середині березня виконавча служба заблокувала рахунки метрополітену. Причина - борг 2 мільярди гривень за покупку вагонів, які на умовах лізингу купили міські депутати в 2009 році. Український суд став на сторону російської компанії «Укррослізинг» і постановив виплатити борг. 23 березня Київрада проголосувала за звернення до РНБО, Генпрокуратури і СБУ в зв'язку з ситуацією з боргом столичного метрополітену перед «Укррослізинг».

Читайте також: Віталій Кличко: «Ми здійснимо реконструкцію Контрактової площі і поступово зробимо історичний Поділ пішохідною зоною»
Читайте також: Київрада звернулася до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та СБУ з проханням вирішити проблему арешту рахунків столичного метро