Війна
8 квітня 2017
Бойовики за добу 47 раз обстріляли українські позиції, - звіт штабу АТО
Найбільша кількість обстрілів зафіксована поблизу Маріуполя.
news-image

В п’ятницю в зоні АТО зафіксовано 43 ворожі обстріли

За минулу добу на Донбасі зафіксовано 43 обстріли позицій сил АТО, п’ятеро військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення.

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру штабу АТО, інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

Найбільша кількість обстрілів зафіксована поблизу Маріуполя. З мінометів калібру 120мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП ворог відкривав вогонь по захисниках Новогригорівки. Міномети калібру 82мм, гранатомети різних систем, кулемети великих калібрів та вогонь снайперів застосовував у районі Красногорівки.

Опорні пункти українських військ поблизу Мар’їнки противник обстрілював вогнем з 82 міліметрових мінометів та стрілецької зброї. З протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілювалися позиції під Водяним, Широкиним та Березовим. Кулемети великих калібрів ворог застосовував поблизу Чермалика, по захисниках Новотроїцького гатив БМП та ворожі снайпери. Морських піхотинців поблизу Гнутового та Талаківки підрозділи російсько-окупаційних військ обстрілювали зі стрілецької зброї.

На донецькому напрямку, у бік опорних пунктів у районах Авдіївки та Верхньоторецького ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82мм та гранатометів різних систем. З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по позиціях поблизу Кам’янки. Протитанкові гранатомети противник застосовував проти захисників Пісків та Зайцевого, а по позиціям в районі Опиного гатив із озброєння БМП.

На луганському напрямку, по захисниках Катеринівки та Станиці Луганської противник вів вогонь з гранатометів, а великокаліберні кулемети застосовував поблизу Кримського.

«Незважаючи на збройні провокації ворога українські військовослужбовці дотримувались режиму тиші та вогонь у відповідь не відкривали», - резюмують у штабі АТО.

Нагадаємо, в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що за минулий тиждень з боку бойовиків зафіксовано 20 випадків обмеження свободипересування спостерігачів.

Читайте також: Через постійні бойові дії на Донбасі - там з'явилися шакали
Читайте також: Студентів із України безпідставно утримують у мінському СІЗО