Події
8 квітня 2017
Дівчина-офіцер затримала бойовика-дезертира у Маріуполі
Чоловік сам зізнався, що до бойовиків приєднався 2014 року.
news-image

У Маріуполі дівчина-офіцер затримала бойовика-втікача "ДНР" з Горлівки. Про це йдеться у повідомленні Нацполіції.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Так, чоловік був "поліцейським" в окупованій Горлівці. "Служив" у Горлівському міськвідділі у складі підрозділу "Синів Донбасу", виконував обов'язки за ідею. Однак, за словами бойовика, він розчарувався після того, як на його очах забили його знайомого через підозру у допомозі українським військам. Тоді він втік до Маріуполя, де його затримала слідчий Кальміуського відділення поліції Ірина Кухтіна.

Чоловік сам зізнався, що до бойовиків приєднався 2014 року.

"Події у Маріуполі, які обурили мене, окупація Горлівки, втрата роботи – все це в сукупності й підштовхнуло стати до лав прихильників "ДНР", - зізнається затриманий.

Після цього вибору дружина від нього пішла. Водночас чоловік дізнався про добровольний набір, який проходив у колишньому Горлівському міськвідділі, і пішов "влаштовуватися".

Після зміни "керівництва" в "Синах Донбасу" серед бойовиків розпочалося пияцтво та хаос.

"Одного разу до відділення "поліції "ДНР" було доправлено затриманого, який підозрювався у співпраці з українським "ворогом". У ньому 34-річний командир впізнав свого колишнього роботодавця, до якого ставився з повагою. Терористи буквально вибивали з нього зізнання та визнання провини. Так і не отримавши "покаяння", зрадника було жорстоко вбито. Все це відбувалося на очах у чоловіка, що підірвало його віру в "руський мир" та змусило втекти", - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Після цього бойовик втік з лав "ДНР". Певний час переховувався у Горлівці, а потім виїхав з міста на українську територію, де його й затримали.

Наразі тривають оперативні та слідчі дії, вирішується питання щодо відкриття за вказаним фактом кримінального провадження. 

Читайте також: Довічне ув'язнення отримав вбивця, який розстріляв з автомата 33-річного патрульного
Читайте також: Бойовики перетворюють Авдіївку на руїни. Постраждала жінка (фото)