Події
8 квітня 2017
Жінки вийшли під ВР на мітинг проти заборони абортів (фото)
Ініційований народним депутатом від БПП Дмитром Голубовим законопроект позбавляє жінку права вибору.
news-image

У Києві в суботу, 8 квітня, близько півсотні людей вийшли під будівлю Верховної Ради на акцію протесту проти законодавчої заборони абортів в Україні. Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.
Протестуючі вийшли з гаслами "Моє тіло - моє діло", "Право на життя має людина, а не ембріон", "Демократія = вибір" і ін.
За словами координатора акції Ксенії Ніколаєнко, ініційований народним депутатом від БПП Дмитром Голубовим законопроект позбавляє жінку права вибору, оскільки виключає можливість абортів за бажанням, крім випадків згвалтування і загрози життю матері.

"Насправді законопроект став приводом підняти суспільну дискусію, яку потрібно було почати вже давно, - про репродуктивне насильство над жінками в Україні та антиабортної кампаніях, які є лише одним із проявів всього комплексу насильства", - заявила координатор протесту.


Проведення акції на вихідних Ніколаєнко пояснила тим, що в будній день в ній не змогли б взяти участь люди, які працюють.
27 березня 2017 року депутат від Блоку Петра Порошенка Дмитро Голубов зареєстрував у парламенті законопроект N6239, який дозволяє аборти тільки в разі загрози вагітності життя жінки, патології плода або зачаття в результаті зґвалтування.

Читайте також: У Києві на «Героїв Дніпра» зібрались мітингувальники (фото)
Читайте також: Відомому російському блогеру заборонили відвідувати Україну (документ)