Події
10 квітня 2017
Переслідування, вибухівка, ритуальні вінки: на Київщині злочинець протягом двох років тероризував підприємця
Злочинцем виявився 53-річний уродженець іншої держави
news-image

Правоохоронці Київщини затримали чоловіка, який намагався позбавити життя приватного підприємця, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київської області.

Упродовж майже двох років він тероризував свою жертву: переслідував, підкладав вибухівки, присилав на його адресу ритуальні вінки.    

Так, наприкінці 2015 року звернувся до правоохоронного органу житель с.Софіївська Борщагівка про те, що невідома особа прикріпила предмет, схожий на гранату до дверцят його автомобіля. У подальшому фахівці-експерти встановили, що граната «РГД-5», яка була вилучена з місця події, є бойовою.

У травні минулого року підприємець звернувся з аналогічною заявою. Цього разу невідомі особи підклали саморобний вибуховий пристрій біля офісного приміщення та здійснили вибух. На щастя, з людей ніхто не постраждав. Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що впродовж тривалого часу за приватний підприємцем слідкує невідома особа міцної статури, - йдеться в повідомленні поліції.

Як повідомив очільник поліції Київщини Дмитро Ценов, щойно підозрюваний з’явився біля офісу потерпілого, його одразу затримали поліцейські. Ним виявився 53-річний уродженець іншої держави, житель Київщини. Державні номерні знаки на автомобілі, на якому пересувався чолов’яга, були змінені на інші і не відповідали дійсності.

У салоні автівки оперативники виявили та вилучили газовий пістолет «Форд» та набої до нього, пластикову коробку з металевими знаряддям для проколювання автомобільних покришок, дзеркало з ручкою для огляду важкодоступних місць, жіночу перуку, - розповіли поліцейські.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.15 та за ст.115 (замах на умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від семи до п’ятнадцяти років. Чолов’язі оголошено про підозру та обрана міра запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває досудове розслідування

Читайте також: На Київщині поліцейські, переслідуючи на автівці підозрюваного, здійснили наїзд на чоловіка
Читайте також: У Києві зловмисник пограбував магазин та сховав гроші у спідню білизну
Читайте також: У Полтаві на подвір'я матері депутата кинули коктейль Молотова