Світ
10 квітня 2017
Глави МЗС країн G7 обговорять кризу на Донбасі
У центрі дискусій будуть основні міжнародні проблеми, включаючи ситуацію в Сирії, в світлі останніх подій.
news-image

Глави Міністерств закордонних справ країн G7 під час дводенних консультацій 10 і 11 квітня в італійському місті Лукка обговорять кризу на Донбасі, ситуацію в Сирії, близькосхідний мирний процес, безпеку в Азії, Ірані, Африці, Іраку та Лівії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби високого представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, пише «Є!» з посиланням на Главком.

«У понеділок і у вівторок Федеріка Могеріні, високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президент Європейської комісії буде в Італії для участі в нараді міністрів закордонних справ G7 в місті Лукка», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у центрі дискусій будуть основні міжнародні проблеми, включаючи ситуацію в Сирії, в світлі останніх подій.

«Учасники G7 також обговорять кризу в східній Україні, близькосхідний мирний процес, безпеку в Азії, Ірані, Африці, Іраку та Лівії», - повідомляють у прес-службі.

Також темами обговорення на саміті будуть міграція, морська безпека, нерозповсюдження зброї і роззброєння, боротьба з тероризмом, зміна клімату, мир і безпека в рамках Організації Об'єднаних Націй. 

Читайте також:Бойовики на Донбасі побили десяток мирних жителів, є жертва – розвідка