Суспільство
10 квітня 2017
У міськрадах Фінляндії вперше засідатимуть російськомовні депутати
У минулих муніципальних виборах брало участь 164 російськомовних депутати.
news-image

Російськомовні депутати міських рад Гельсінкі й Вантаа вважають, що їм вдалося активізувати російськомовних виборців. Даніель Сазонов (Гельсінкі) і Свєта Сілвеннойнен (Вантаа) кажуть, що росіяни голосували активніше, ніж на минулих виборах, передає «Є!» із посиланням на Yle.

"Це перші вибори, на яких була, наприклад, телевізійна трансляція російськомовних дебатів. Це, напевно, вплинуло. Але, звичайно, традиційно загальна явка серед іммігрантів низька, і було багато російськомовних, які не прийшли голосувати", - каже Сазонов.

Свєта Сілвеннойнен, погодилася з тим, що ці вибори отримали більш широке висвітлення в російськомовному середовищі завдяки телебаченню і соціальним мережам. Депутат при цьому висловила надію на те, що в майбутньому буде приділятися ще більше уваги освіті російськомовного електорату.

"Я сама брала участь в одних дебатах, організованих Союзом російськомовних підприємців, і туди прийшло досить багато народу, які цікавилися, задавали питання. Просили розповісти про партію, про погляди. Питали, як взагалі працює виборна система в Фінляндії", - висловилася вона.

За попередніми даними Yle, в муніципальні ради, крім Сазонова і Сілвеннойнен, пройшли ще двоє: Тетяна Юнкквіст (Інко) і Ніна Кабедева (Тохмаярві).

Читайте також: Україна вшанує пам'ять жертв операції «Вісла»
Читайте також: Японці просвердлять земну кору наскрізь
Читайте також: Золотиста грива та блакитні очі: у Казахстані вивели новий тип породи коней (фото)