Політика
11 квітня 2017
В Україні щодня видається від 9 до 12 тисяч біометричних паспортів - Бурбак
Нардеп вважає, що найближчим кроком парламенту має бути введення візового режиму з Росією.
news-image

Уряд забезпечить влаштування додаткових пунктів з видачи біометричних паспортів. Про це повідомив журналістам у кулуарах парламенту голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент «Є!»

"Європарламент схвалив безвізовий режим для українців і вже у червні наші громадяни зможуть вільно пересуватися теренами Європи. Всім євроскептикам, європесимістам нагадаю, що це був довгий шлях. Три роки тому, після того, як державу було пограбовано і ми отримали військовий конфлікт із Росією, вся наша країна об'єдналася для того, щоб здійснити свою мрію та повернутися до європейської сім'ї. Було розроблено план щодо лібералізації візового режиму з Європою, було прийнято близько 140 законів та підзаконних актів у стінах парламенту. Ми часто приймали не популярні, але потрібні рішення. Це реформа юстиції, створення нової поліції, введення системи Прозоро, демонополізація ринку газу та електроенергії та багато інших рішень. Але наразі ми маємо результат", - сказав він.


Нардеп нагадав, що запорукою безвізових подорожей Європою є біометричний паспорт.


"Станом на 7 квітня було видано близько 3 млн біометричних паспортів, щодня видається від 9 до 12 тисяч", - повідомив нардеп.

За словами Максима Бурбака, урядом передбачено 200 млн грн для улаштування додаткових пунктів видачі паспортів задля того, щоб українці змогли отримати документи без черг та в спокійному режимі.


"І наступним нашим кроком має бути такий - нарешті розглянути у сесійній залі питання щодо введення візового режиму із Росією. Це питання національної безпеки. Ми маємо це зробити якомога швидше", - вважає Максим Бурбак.