Політика
11 квітня 2017
Росія всіма правдами і неправдами намагається зіпсувати українсько-польські відносини
Для протиді подібним провокаціям Адамський закликає безжально викривати такі витівки.
news-image

Росія використовує дезінформацію, аби зіпсувати польсько-українські стосунки. Наразі це є головною загрозою для двох держав з боку РФ.

Таку думку в інтерв'ю для Dziennik Gazeta Prawna висловили керівники Польсько-російського центру діалогу та згоди Ернест Вичішкевіч і Лукаш Адамський.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Підозрілим видається той факт, що після обстрілу польського консульства у Луцьку найпершою зреагувала російська преса і почала висувати свої химерні теорії того, що сталося. До того ж, так було й з іншими інцидентами, які, за задумом їхніх невідомих авторів, були покликані вбити клин між Польщею та Україною, розповідає Вичішкевіч. Все почалося зі знищення українських пам'яток на польській території, потім вандали осквернили пам'ятки в Гуті Пеняцькій, в селищі Підкамінь, у Львові.

Для протиді подібним провокаціям Адамський закликає безжально викривати такі витівки, тоді вони не матимуть такого сильного ефекту, а, значить, ризик нових знизиться.

Також на думку експерта, важливо підтримувати контакт із польською та українською громадськістю, щоб не виникало нерозуміння. Переважна більшість українців ставиться до поляків доброзичливо. До того ж, найбільше людей, які симпатизують Польщі і цінують польську культуру, живе в західній і центральній частині України, на сході та півдні їх набагато менше.

Я якось демонстрував на основі опитувань, що, як не парадоксально це виглядає, високий рівень симпатій до Бандери спостерігається в тих регіонах, де високий рівень симпатій до Польщі. В українському націоналізмі немає антипольського жала, – зауважив Адамський.

Нам потрібен діалог з українським суспільством. Ми повинні пояснити, найкраще в Києві, з чого починається польське ставлення до історії та чому необхідно вирішити питання Волинської різанини.

Читайте також: Українських воїнів провокують на порушення Мінських угод (відео)
Читайте також: За 2 роки в Україні значно погіршилася ситуація з корупцією, – E&Y