Події
8 січня 2015
Поліція затримала родичів підозрюваних у розстрілі Charlie Hebdo братів Куаші
Серед затриманих поліцією дружина Саїда Куаші, сестра Шерифа Куаші і її чоловік
news-image

У французькому місті Реймсі поліція заарештувала п'ятьох осіб, підозрюваних у причетності до нападу на сатиричне видання Charlie Hebdo.

Серед них дружина Саїда Куаші, сестра Шерифа Куаші і її чоловік, пише Є | Єдність.інфо з поситланням на Le Figaro.

Правоохоронці стверджують, що брати Куаші брали участь у нападі на редакцію сатиричного журналу.

Один з підозрюваних 18-річний Хамід Мурад здався поліції сам. Він заявив, що що у нього є алібі. За даними ЗМІ, воно підтвердилося.

Нагадаємо, що вчора, 7 січня, в центрі Парижа стався напад на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo. До редакції увірвалися троє чоловіків і відкрили вогонь з автоматів, в результаті чого загинули 12 осіб. Приводом для атаки, ймовірно, стала публікація у виданні карикатур на лідерів ісламу.

У четвер вранці на півдні Парижа двоє невідомих відкрили автоматний вогонь по поліцейським. За останніми даними, поранення отримали двоє правоохоронців. Один підозрюваний затриманий, жінка-поліцейсткий загинула від отриманих поранень

Крім того, в місті Вільфранш-сюр-Сон на сході Франції вранці в четвер прогримів вибух в ресорані, розташованому поруч з мечеттю. Ніхто не постраждав. На заході країни в двір мечеті кинули чотири гранати, одна з яких вибухнула. 

В країні оголошено вищий рівень загрози національній безпеці.