Політика
12 квітня 2017
«Посада президента повинна бути скасована на референдумі», - Вадим Рабінович
Вадим Рабінович заявив, що Україні ідеально підходить парламентська форма влади.
news-image

В Україні необхідно провести референдум і скасувати на ньому пост президента. Таку думку в коментарі програми 20/22 на телеканалі NewsOne висловив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, інформує «Є!».

«Україні ідеально підходить парламентська форма влади, пост президента, вважає наша партія, повинен бути скасований на референдумі … Ось Німеччина не має президента фактично, він номінальна фігура, країна має земельний устрій, – і нічого, прекрасно живе, процвітає, досягає рекордного зростання ВВП в цьому році”.
«Кожного разу ми наступаємо на граблі. Приходить президент, стає при владі, ніби нормальний, а потім оточення вселяє йому роками, що він геніальний і безпомилковий, – і все! .. В парламенті все ж більш жива ситуація, більше руху: тут створюються коаліції, легше знайти противаги, більшість може швидко перетвориться на меншість – і навпаки», – переконаний парламентарій.

Правлячу коаліцію в парламенті Вадим Рабінович назвав «незаконною, такою, що захопила владу і править без конституційної більшості, без списку».

На думку депутата, 

«така влада може все, що завгодно, може порушувати Конституцію, прибирати безкоштовне медичне обслуговування, продавати землю, називати Яценюка і Гройсмана кращими прем’єрами, а Супрун – кращим в.о. міністра, така влада може грабувати країну безкарно».

Вадим Рабінович висловив упевненість, що, в разі консолідації, опозиційні сили можуть і повинні домагатися зміни влади.

«Ця влада привела до зубожіння народу, а кожен день нам уряд розповідає, що стало жити краще. Кому стало жити краще? Країну розікрали і заклали МВФ, дерева рубаємо, медицину і освіту губимо, молодь виштовхуємо за кордон, пенсіонерів обкладаємо податками і вбиваємо цінами на ліки, бізнес душимо … Довго терпіти це народ не буде … Я не виключаю, що коли терпіння закінчиться, народ може сказати владі все, що думає, – і тоді дострокові вибори неминучі!», – резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:Нардеп назвав три проблеми Конституційного суду України