Події
12 квітня 2017
В Росії відреагували на усунення кримських вин з виставки в Італії
На виставці розміщений російський стенд, на якому «просувають крадені вина з окупованої території».
news-image

У Міністерстві закордонних справ РФ відреагували на арешт вин з окупованого Криму на виноробній виставці в італійській Вероні.

Про це повідомляють РИА Новости із посиланням на заяву представниці МЗС РФ Марії Захарової.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Ми розглядаємо те, що сталося на щорічній міжнародній виставці вина у Вероні з арештом партії російських вин, які вироблені в Криму, як провокацію, яка були інспірована представниками, зокрема, київської влади в Італії, мабуть, завданням яких було кинути тінь на офіційний візит в Російську Федерацію президента Італії, який успішно триває в ці дні. Можливо, в цьому полягала їхня мета", - сказала вона.

Захарова здивована, що "італійська влада, яка активно виступає за розширення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, не зуміла протистояти цьому антиросійському задуму, цій провокації". 

Нагадаємо, на міжнародній виноробній виставці в італійській Вероні була арештована партія вин, вироблених в окупованому Криму. Про це повідомив "глава" півострова Сергій Аксьонов. 

"Це хамство. Поїхали на виставку виробники кримського вина, низка кримських підприємств, - до Верони, до Італії. Італійська поліція вчора, незрозуміло з яких причин, заарештувала всю продукцію на виставці", - заявив він.

Раніше росіяни прибрали кримське вино з виставки в Італії після звернення до поліції українця. На виставці росіяни презентували кримські вина, однак, їм довелося їх прибрати зі свого стенду після звернення до місцевої фінансової поліції керівника проекту UA2EU Олексія Любецького, який працює над просуванням українського експорту. 

Раніше 9 квітня Любецький повідомляв, що на виставці розміщений російський стенд, на якому "просувають крадені вина з окупованої території". Він стверджував, що повідомив про порушення в уповноважені структури і викликав фінансову поліцію. 

Читайте також: Бійка в Лук'янівському СІЗО. Один із учасників у реанімації
Читайте також: ЗМІ Росії розповіли про шикарний будинок Курченка і його дружину-актрису (фото)