Київ
12 квітня 2017
Віталій Кличко перевірив упорядкування кладовищ до поминальних днів
За два роки від звалищ очистили Берковецьке, Байкове та Лісове кладовища.
news-image

Київські кладовища мають бути прибрані та впорядковані до поминальних днів. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час виїзної інспекції з главами районів напередодні поминальних днів, які відбудуться з 23 до 26 квітня та 9 травня, інформує «Є!».

Зокрема, Віталій Кличко оглянув Лук’янівське кладовище. Тут здійснили благоустрій території, відремонтували алеї та впорядкували занедбані могили.

Мер наголосив,  що цього року на поточні потреби Лук’янівського кладовища столиця виділила 5,6 млн грн, а також ще 2,6 млн – на ремонт водопроводу, облаштування доріжок, встановлення освітлення тощо.

«Наше завдання – зробити так, аби кладовища у столиці виглядали охайно, і люди бачили, що за могилами їхніх рідних доглядають», – зазначив Віталій Кличко.

 За словами міського голови, тривають роботи з облаштування інших цвинтарів Києва. За два роки від звалищ очистили Берковецьке, Байкове та Лісове кладовища, звідки вивезли 80 тисяч кубометрів сміття – це 6 тисяч вантажівок. На черзі – благоустрій Північного кладовища.

 Віталій Кличко доручив главам районів забезпечити прибирання територій і допомогти в наведенні ладу на кладовищах та прилеглих територіях. Департамент транспортної інфраструктури спільно з патрульною поліцією міста повинні гарантувати безпеку руху транспорту на Великдень та в період поминальних днів, а також організувати відповідні транспортні маршрути в цей період. Також мер доручив організувати чергування карет швидкої допомоги на кладовищах та забезпечити громадський порядок на територіях.

Читайте також: Перейменування проспекту Перемоги не є нагальною проблемою для Києва, - Віталій Кличко
Читайте також: Мій дід помер від осколків, які він отримав, звільняючи Берлін - Юрій Береза