Події
13 квітня 2017
Бойовики викрали українського суддю і тримають його у підвалі (відео)
Раїса Ханова написала заяву до донецької поліції про зникнення людини, де вже відкрили кримінальне провадження.
news-image

Про зникнення судді Едурада Казначеєва правоохоронцям повідомила голова Донецького апеляційного суду Раїса Ханова.

Інформує «Є!», з посиланням на znaj.ua.

Посилаючись на слова Ханової, суддя мав вийти з відпустки 28 березня. Оскільки він – людина дуже пунктуальна, його відсутність на робочому місці стривожила начальство.

"Коли я подзвонила його дружині, вона мені розповіла, що її чоловіка забрали з дому. Як це сталось ? У нього в Мар’їнці батьки живуть, він їхав до них, а це дім на стику вже Мар’їнки та Петровського району Донецька, а в Петровському в нього там дім залишився, певно поїхав провідати, то я думаю, що це був донос, хтось на нього доніс, ми, певно, там, як трофеї", — розповіла суддя в коментарі журналістам.

Згодом так зване "МГБ "ДНР"" опублікувало відео під назвою "Сповідь перебіжчика"», де видно двох місцевих "дільничних інспектори" та сам Казначеєв. Вони на камеру нібито каються, що працювали в українській поліції, а суддя говорить фразу "Це абсурд. Потрібно було домовлятися і шукати спільні точки дотику".

На думку начальниці затриманого, слова були вирвані з контексту, аби скомпрометувати його. Вона додала,  що в "ДНР"  Казначеєва перевіряли на "зраду батьківщині", потім також на "шпіонаж". Зараз він в СІЗО, і начебто його там не б’ють.

Раїса Ханова написала заяву до донецької поліції про зникнення людини, де вже відкрили кримінальне провадження. Крім того, колеги затриманого судді  звернулись до представника України в гуманітарній підгрупі на Мінських перемовинах Ірини Геращенко, аби сприяти його обміну чи поверненню.

Інцидент з колегою призвів до того, що тепер співробітники суду бояться їздити на окуповані території. Після того, як у 2014 році Донецький апеляційний суд переїхав в Краматорськ, туди ж перевелися 126 працівників.

Читайте також: На Донбасі не буде всезагальної амністії, - заявив Луценко