Київ
13 квітня 2017
Через зростання кількості новобудов під Києвом приміська інфраструктура не справляється з навантаженням
Темпи розвитку приміської інфраструктури Києва не встигають за швидко зростаючими новобудовами, і прикладом цього є Ірпінь та Вишневе.
news-image

Через високий приріст населення в невеликих містах під Києвом приміська інфраструктура - як транспортна, так і соціальна - не витримує навантаження. Про це йдеться в статті «Тенденції на ринку нерухомості: ліквідність міських і приміських новобудов», опублікованій в газеті «Сегодня», повідомляє «Є!».

За даними видання, темпи розвитку приміської інфраструктури не встигають за швидко зростаючими новобудовами, і прикладом цього є Ірпінь та Вишневе. 

«Об'єкти соціальної інфраструктури будуються нерегулярно і нерівномірно в порівнянні зі столицею. В результаті практично у всіх містах-супутниках, де населення збільшилося в рази, наростає дефіцит місць у дитсадках і школах, починаються серйозні проблеми з медичними закладами та інше », - йдеться в матеріалі.

Також повідомляється, що особливо сильно ці проблеми відчуваються в містах-сателітах, де приріст числа жителів становить від 10 до 500%. Далі наводяться дані по приросту населення: Софіївська Борщагівка (530%), Крюковщина (300%), Буча (110%), Петропавлівська Борщагівка (80%), Новосілки (90%), Чайка (80%), Бровари (40%) , Вишневе (20%) і Ірпінь (10%).

Автор статті зазначає, що споруда дитсадків і шкіл хоч і передбачена проектами нових житлових комплексів, але будують ці об'єкти в останню чергу, коли в будинках вже живуть люди.

«Та й нові установи, як правило, приватні, тому не всім по кишені. У жителів Ірпеня проблеми з дитячими садками. Щоб потрапити до державного дитсадка, потрібно записуватися мало не з народження дитини. Є в місті й приватні дитсадки, але коштують вони кілька тисяч гривень на місяць, що серйозно б'є по сімейним бюджетам », - підкреслюється в матеріалі.

Таким чином, забудовники передмістя не тільки перевищують попит на житло, але і перевантажують місцеву інфраструктуру. 

«Якщо вже зараз приміська інфраструктура не справляється з навантаженням, то в перспективі для молодих сімей оформити дітей в дитячий садок і школу може стати нерозв'язною проблемою», - йдеться в статті.

Читайте також:У Києві пограбували квартиру Олега Винника